Impreuna cu o mana de prieteni am petrecut acest 1 Mai la Gura Portitei, un loc frumos, pitoresc si salbatic, un taram tanar, aflat la intalnirea dintre Marea Neagra, lacurile Golovita si Sinoe. 




Aceasta mini-vacanta ne-a oferit pe langa mult Soare, relaxare si timp petrecut impreuna si dezamagirea descoperirii unor locuri ce ar trebui protejate de catre om si intretinute, ci nu poluate si neglijate. 






Ca atare, a aparut ideea unei initiative de voluntariat.
Aceasta initiativa consta in curatarea plajei din nordul Portitei pana in dreptul  localitatii Periteasca. Actiunea are girul garzii de mediu din rezervatia Biosfera Delta Dunarii si este sprijinita de cei ce administreaza complexul Gura Portitei.
Urmarim strangerea unui numar important de voluntari (cel putin 30) pentru ecologizarea acestei plaje plina de PET-uri, bucati de fier si alte deseuri. Fasia de nisip se intinde pe 16 Km si nu este foarte lata.




Actiunea este prevazuta pentru week-end-ul 12-13 iunie 2010. Ideea este sa curatam plaja, sa socializam si sa ne simtim bine in mijlocul naturii.
Cazarea si transportul se asigura prin forte proprii, fie la Piscicola Tour care detine si administreaza camping-ul si vilele din zona (www.guraportitei.ro), fie cu cortul pe plaja.

Accesul se face prin doua metode: 
- fie cu autoturism/tren/microbuz (are ruta Bucuresti Babadag si opreste la 2 Cantoane - numarul la care poate fi apelat fiind: 0723623024) pana in localitatea Jurilovca, din Bucuresti aproximativ 3,5 ore (varianta autoturism)
- fie cu autoturismul pana il localitatea Vadu unde se poate lasa masina si continua pe bicicleta pana la Gura Portitei (aproximativ 45 Km)
Alternativele descrise aici.

De asemenea prin amabilitatea celor de la Piscicola  Tour avem la dispozitie un tractor cu remorca pentru a incarca si transporta deseurile, de asemenea speram si in ajutorul Dumnealor cu sandvisuri si apa.
Ca materiale logistice vom avea, de asemenea, nevoie de manusi de menaj si saci de plastic/rafie in care sa  colectam deseurile.

Pentru toti cei ce vor sa se alature actiunii inregistrati-va aici sau trimiteti-mi e-mail si voi centraliza lista doritorilor.

UPDATE:

Pentru toti cei care si-au confirmat participarea: toti cei cu masini am hotarat sa ne intalnim in jurul orei 16 la intrarea pe autostrada Soarelui in dreptul benzinariei Mol pentru a ajunge la Jurilovca in jur de ora 20.
Cu toate acestea vor mai fi persoane care vor pleca din Bucuresti mai tarziu de aceasta ora (17:30-18:00) si ca atare daca nu puteti ajunge la ora 20 exista posibilitatea, cel putin teoretica, de a mai cere o salupa mai tarziu, bineinteles probabil la alt pret.

Haideti sa facem ceva pentru o viata intr-un mediu mai curat si mai sanatos si sa dam un exemplu!